Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Reklamı Geç

ITUC'DAN HAK-İŞ’E KINAMA,TÜRK-İŞ’E ULUSLARARASI DESTEK!

Ergün Atalay’a karşı asgari ücret görüşmelerindeki sözlerini çarpıtılarak suç duyurusunda bulunan Hak İş’e karşı, ITUC -Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu destek mesajı yayınladı. Türk-İş hukukçuları yaşanan utanç durumuna karşı savcılığın kavuşturmaya yer olmadığı kararından sonra Hak-İş'e bağlı Enerji İş Sendikasının tüm yazıları ve paylaşımları için adli makamlar nezdinde harekete geçti.

 ITUC'DAN HAK-İŞ’E KINAMA,TÜRK-İŞ’E ULUSLARARASI DESTEK!
 ITUC'DAN HAK-İŞ’E KINAMA,TÜRK-İŞ’E ULUSLARARASI DESTEK! İsmail Kutlu
Bu içerik 5186 kez okundu.

Ne olmuştu?

2019 asgari ücret görüşmeleri sırasında Ergün Atalay’ın açıklamalarını çarpıtarak görüşmelerde emekçilerin taleplerini baskılamaya çalışanları ve o dönemki linç kampanyasını hatırlıyoruz. Hayatında emekçiler adına taş üstüne taş koymamış Hak İş sendikalarından birinin Ergün Atalay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da tarihe bir utanç vesikası olarak eklemek lazım.

Suç duyurusunun metninde aynen şöyle yazmaktadır: “Şüpheli, Fransa’da son zamanlarda devam eden sokak hareketlerini işaret ederek, Türkiye’de asgari ücretin istedikleri miktarlarda tespit edilmemesi halinde Fransa’daki gibi bir hareketlenmenin olabileceği imasında bulunmuştur. Çok büyük sayılarda üyesi bulunan Türk-İş’in Genel Başkanı bu konuşmasıyla alenen ve açıkça bir tehditte bulunmuş ve hükümet, işveren temsilcilerine Fransa örneğini göstererek isteklerinin yerine getirilmesi için adeta bir koz olarak kullanmaya çalışılmıştır.”

ENERJİ İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve şürekasının lüks izmirğı bu suç duyurusu aslında bir itirafır. Bu suç duyurusunda sözde sendikacının zoruna giden şey Türk İş başkanının asgari ücretin istedikleri gibi olması için eylem seçeneğini koz olarak kullanmasıymış.

Türk sendikacıların Türkiye’deki asgari ücretin arttırılması zoruna giderken, Ergün Atalay’ı bu utanç verici iftira karşısında uluslararası kamuoyu yalnız bırakmadı. ITUC -Uluslararası Sendikar Konfederasyonu- tarafından verilen destek mesajında “Yaşam ücretini karşılayabilen bir asgari ücretri savunmanız ve bunun için tüm tarafların sorumluluk alması yönündeki talebinizden ötürü size teşekkür ederiz.” Ifadelerine yer verildi.

Bir tarafta kendi insanının asgari ücret mücadelesine köstek olan suç duyurusunu yapanlar, öteki tarafta dünyanın  öbür ucundan gelen dayanışma mesajı…

Yaşanan bu olay bize bir kez daha gösterdi ki emek mücadelesini ideolojilerine alet edenler kimsenin hakkını savunamaz. Tüm sendikacı ve emekçileri bu olaydan ibret almaya ve durdukları yeri tekrar gözden geçirmeye çağırıyoruz.

ITUC (ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU) Destek Mesajı:

 

 

ENERJİ İŞ SENDİKASI Suç Duyurusuna Savcılığın Cevabı:

 

Kaynak:http://metaliscisiyiz.com/hak-isin-suc-duyurusuna-karsi-turk-ise-uluslararasi-destek/

türk-iş ergün atalay hak iş sendika enerji iş kınama hak iş
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU