Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Reklamı Geç

Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye 'Meslek Kodu' Müjdesi

Taşerondan kadroya geçen işçiye 'Meslek Kodu' müjdesi Meslek kodu yanlış yazılan işçiye KDK'dan müjde

Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye 'Meslek Kodu' Müjdesi
Taşerondan Kadroya Geçen İşçiye 'Meslek Kodu' Müjdesi İsmail Kutlu
Bu içerik 3642 kez okundu.

696 sayılı KHK ile sürekli işçi statüsüne geçen taşeron işçilerinin geçiş sürecinde yaşadıkları mağduriyet ve aksaklıklar, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) girişimleriyle çözüme ulaşıyor.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇTİ

Bir üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde büro personeli olarak görev yapmakta olan işçi, 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçti.

TAŞERONDAN GEÇİŞ SÜRECİNDE KOD YANLIŞLIĞI

Geçiş sürecinde doldurduğu evraklarda yaptığı işin niteliğini büro işleri olarak işaretlemesine rağmen e-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol ederken meslek kodunun temizlik görevlisi olarak yazıldığını gördü. İş yerine dilekçeyle başvuran vatandaş, yanlışlığın giderilmesini talep etti ancak cevap alamayınca Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

BÜRO MEMURU OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan KDK, başvuru üzerine üniversite rektörlüğü ile iletişime geçti. Yapılan incelemeler neticesinde şikayetçinin haklı olduğunu ifade eden KDK'nın girişimleriyle Rektörlük Personel Daire Başkanlığı, sürekli işçinin meslek kodunu "büro memuru" olarak değiştirdi. Başvurucu, şikayetinde yer alan talebin gerçekleştiğini ifade ederek KDK'ya teşekkür etti

meslek kodu Taşeron kadro
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU