23 ülkede faaliyet gösteren, Türkiye'de ise 33 ilde 39 şube ve 1074 personeli ile hizmete başlayan para ve değerli eşya taşımacılığı yapan Loomis Güvenlik Hizmetleri şirketi küçülmeye gittiğini iddia ederek Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası'na üye olan 38 çalışan personelini işten çıkardı. Küçülmeye gittiğini iddia eden Loomis Güvenliğin, asıl sebebinin Sendikalaşmanın önüne geçmeye çalışması ile işten çıkarılan üyeleri için harekete geçen Güvenlik-İş Sendikası geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması düzenlemişti.
Uni Global Union Loomis Güvenlik Şirketi ile küresel düzeyde sözleşmesi olan İsveç Ulaştırma İşçileri Sendikası’da işten çıkarılan sendikalı işçiler için destek açıklaması yapmış, 27 Mart tarihinde İstanbul' da Güvenlik-İş Sendikası Yöneticileri ve LOOMİS Güvenlik’ te çalışan işçiler ile bir araya gelerek ’Loomis Çalışanları yalnız değildir’ mesajı verdi.
Bir araya gelinen toplantıya Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI, Yönetim kurulu üyeleri ve Şube Başkanları ile TÜRK-İŞ İstanbul temsilcisi Adnan UYAR, Uluslararası Küresel Sendikalar Birliği Uni Global Union Sektör Başkanı Eddy STAM, LOOMİS Dünya İşçi Konsey Başkanı Jorgen ANDERSSON ve Loomis Güvenlik çalışan işçiler katıldı.
Güvenlik-İş Sendikasının resmi web sitesinde lüks izmirğı haberinde birliktelik mesajı vererek, Ülkemizde çalışan tüm özel güvenlik görevlileri de sendikalı olacak ve “Biz Birlikte Güçlüyüz” anlayışını benimseyerek ilerlediğimiz ve bunu bir politika olarak gördüğümüz bu yolda gerek Loomis Güvenlik Şirketinde gerekse diğer tüm özel sektörlerde kabul ettirene kadar davamız sürecektir.