Türk İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikası 3’üncü Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Ankara Anadolu Otel’de gerçekleştirilen genel kurula 5 şubeden 210 delege katıldı.
Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI şu değerlendirmelerde bulundu;
Çağırıcı, “Bizim tüm derdimiz özel güvenlik görevlileri..”
Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI gerçekleştirdiği konuşmada, özel güvenlik görevlilerinin ülkedeki genel kolluk kuvvetlerinin yardımcı kuvveti ğuna işaret ederek, Türkiye'de 320 bin özel güvenlik görevlisinin görev yaptığını söyledi.
Sendika olarak özel güvenlik görevlilerinin sıkıntılarını anlatmak ve haklarını savunmak için durmadan çalıştıklarını vurgulayan Çağırıcı, hastanelerden okullara, askerlik şubelerinde, üniversitelerden iş merkezlerine kadar birçok alanda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin insan hayatının her anında bulunduklarına dikkati çekti.
Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerine yönelik tek tip elbise konusunda çalışmalar ğunu dile getirerek, "Yakın zamanda kamuda çalışan tüm özel güvenlik görevlileri tek tip elbise kapsamında olacak.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY;
Camiamızın önemli ismi, değerli insan Mustafa KUMLU hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı Cennet olsun. Yakınlarına ve Türk –İş ailesine sabırlar diliyorum.
Atalay, Türkiye'nin gündemindeki seçim tartışmalarının sonlanmasının ardından kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT), emeklilikte yaşa takılanlar, geçici işçiler, kamu sözleşmeleri gibi konuların da bir an önce konuşulması gerektiğini söyledi.
Güvenlik-İş Sendikasının hızla büyüdüğüne değinen Atalay, özel güvenlik görevlilerinin hak ettiği konuma gelmesi için Ömer Çağırıcı’nın ve yönetiminin olağan üstü çaba sarf ettiğini söyledi.
Atalay, özel güvenlik görevlilerinin toplumdaki önemine değinerek, biz burada rahat oturalım diye her gün ortalama güvenlik görevlisi bu ülke için can vermeye devam ediyor .
Atalay, özel güvenlik görevlilerinin Türk-İş’te görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek tüm özel güvenlik görevlilerini de TÜRK-İŞ’ bağlı Güvenlik-İş Sendikasına üye olmaya davet etti.
MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül;
Özel güvenlik görevlileri için BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ nin TBMM ye vermiş ğu kanun teklifi, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı tarafından bize de iletildi. Bizde detaylı bir şekilde inceledik. Yani burada işkolu probleminin çözülesi önemli bir meseledir. Asıl işverenle birlikte toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine başlandığı aşamada özel güvenlik görevlilerinin her zaman işin bir tarafında en köşe yerinde bırakıldığını biliyorum ve bu kabul edilebilir bir durum değildir. Yani Güvenlik işkolunda bir toplu iş sözleşmesi var olması bu imkânın tanınması büyük bir fayda ve yarar görüyoruz. Bunu desteklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum.
Bülbül konuşmasının sonunda bugün burada gerçekleştirilmiş olan genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Genel Başkanımıza ve Yönetimine yapacakları işlerde yapacakları bütün çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum. Milliyetçi hareket partisi olarak her zaman siz değerli özel güvenlik görevlilerinin yanınızda ğumuzu bilmenizi istiyorum.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici;
Özel güvenlik görevlilerini rahmetli başkanımızın bize emaneti olarak görüyoruz ve onların her türlü problemleriyle yakından ilgileniyoruz ilgilenmeye devam edeceğiz. 31 Ekim 2018 de 6 maddelik kanun teklifimizi TBMM sunduk.
Bu kanun teklifimizin içerisinde ilk olarak işkolu ile ilgili düzenlememiz mevcut, Özel güvenlik görevlilerinin görev başında her türlü tehlikeyle karşı karşıya hayatlarını kaybeden güvenlik görevlilerimiz için gazilik ve şehitlik hakkı istiyoruz. Taltif edilmelerini istedik. Çünkü bazen görevinin üzerinde büyük bir özveriyle canını hiçe sayarak çalışan özel güvenlik görevlileri için taltif istiyoruz. Hayat kurtarıyor, büyük bir facianın önüne geçiyor ve bir teşekkürü hakketmiyor mu? Onun için hakkınız olan taltif ve teşekkür hakkını da bu kanun teklifi içine koyduk. Görevi itibariyle özel bir iş yapan özel güvenlik görevlileri için özel hizmet tazminatını gene bu 6 maddelik kanun teklifinin içende bunlar var. Yani sizin ananızın ak sütü gibi helal olan bu taleplerinizi biz kanun teklifi haline getirip Güvenlik-İş Sendikası ile beraber TBMM sunduk. .
İki gün süren genel kurulda seçim sonuçlarına göre mevcut Genel Başkan Ömer Çağırıcı tekrar Genel Başkanlığa seçildi.
Fevzi Karataş, Ahmet Durcuk, Galip Bektaş Güvenç ise genel başkan yardımcılığı görevine seçildi.
Güven tazeleyerek tekrar seçilen Ömer Çağırıcı, genel kurul sonrası yaptığı konuşmada.
Seçim sonrası artık geçim derdinin gündeme gelmesini isteyen Çağırıcı, “hem kadroya geçen işçilerin hem de taşeron işçilerin sorunları için mücadele edeceğiz” diye konuştu.