Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Reklamı Geç

ÇAĞIRICI : Özel Güvenlik Personeli İçin Tek Tip Kıyafet Kıymetli ve Değerlidir!

TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI özel güvenlik personelinin tek tip kıyafeti ile ilgili açıklamalarda bulunarak üniformanın askeriye, emniyet mensupları ve özel güvenlik personeli için çok değerli ve kıymetli olduğunu belirtti.

ÇAĞIRICI : Özel Güvenlik Personeli İçin Tek Tip Kıyafet Kıymetli ve Değerlidir!
ÇAĞIRICI : Özel Güvenlik Personeli İçin Tek Tip Kıyafet Kıymetli ve Değerlidir! İsmail Kutlu
Bu içerik 5380 kez okundu.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı özel güvenlik personelinin tek tip kıyafeti ile ilgili açıklamalarda bulunarak üniformanın askeriye, emniyet mensupları ve özel güvenlik personeli için çok değerli ve kıymetli olduğunu belirtti.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ‘’ Kamu kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlileri tek tip kıyafetleri ile çalışmaya başladı.

Güvenlik-İş Sendikası olarak yola çıktığımız 2011 yılında Özel Güvenlik Görevlilerinin sesi olma iddiasıyla işe koyulduk.  Mesleğimizin saygınlığını ve özel güvenlik görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak için her zaman büyük çaba içerisinde olduk. Bu kapsamda özel güvenlik logosu ve tek tip üniforma, sendikamızın başlıca talepleri arasındaydı. 


Sendikamız Güvenlik-İş ve İçişleri Bakanlığımızla birlikte çalışma kapsamında; özel güvenlik görevlilerinin; toplum nezdindeki saygınlıklarının, güvenilirliklerinin, aidiyet duygularının arttırılması amacıyla özel güvenlik arması ve üniforması (şapka, bere, pantolon, mont, ayakkabı,Göğüs Arması) ve diğer ibarelerin tamamı yeniden tasarlanarak özel güvenlik görevlilerinin görünürlüklerinin artırılmasıyla üniformalar modern, çağdaş ve günümüz şartlarına uygun tasarlanması ve İçişleri Bakanlığımızca tanıtılıp hayata geçirilmesi Sendikamızı ve meslektaşlarımızı ziyadesi ile memnun etmiştir.

Yeni üniformalar tasarlanırken hayatımızın her alanında zorlu bir çalışma temposu içerisinde bulunan özel güvenlik görevlileri görevlerini ifa ettikleri sırada onlara gerekli konforu, rahatlığı ve kolaylığı sağlayabilmesi göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır’’ şeklinde konuştu.

Üniformanın birçok açıdan insanlar üzerinde etkileri olduğu inkâr edilemez bir gerçek olduğunu söyleyen Çağırıcı, üniformaların askeriye, emniyet mensupları ve özel güvenlik personeli için değerli ve kıymetli olduğunu belirtti.


Tek tip kıyafetin birçok önemli avantajları olduğunu belirten Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin tek tip kıyafet giymeleri disiplin ve buna bağlı durumların sağlanmasına çalışanların tek bir vücut halinde ve birbirlerinden farksız olduklarını hissettirmesine ve birbirlerini koruyup kollama duygusu da aşıladığını söyledi.

Herkesin aynı ya da benzer üniformalar giymesi ileçalışanlar kendilerini çalıştıkları kuruma ait hissetmesinin önemli olduğunu belirten Çağırıcı, böylece, aidiyet ve sahiplenme duyguları geliştirerek yine ciddiyet ve disiplin noktasında oldukça etkili bir durumu oluşturacaktır şeklinde konuştu.

 

Bu zamana kadar yaklaşık 50 kamu kurumu tek tip kıyafet uygulamasını hayata geçirdi.

Tek tip kıyafet konusunda üniforma yönergesi, usul ve esasları ile talimat da belirten şartların asla dışına çıkılmaması gerektiğini belirten Çağırıcı, mevcut giyilen kıyafetler 15 Eylül 2021 tarihinde son bulacak, 15 Eylül 2021 tarihinden sonra tüm kamu kurum ve kuruluşları tek tip kıyafete geçmiş olacak, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından tek tip kıyafete ilişkin, aksaklıkların yaşanmaması adına denetimler yapılacaktır.

Tek tip kıyafetin uygulamaya geçtiği bazı kurumlarda nadirde olsa özel güvenlik görevlileri tarafından şikayetlerin gelmeye başlaması ile , yapılan incelemede alınan kıyafetlerin üniforma usül ve esaslarına uygun olmadığı ortaya çıktı, kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticilerin kamunun zarara uğramaması için daha dikkatli davranmaları ve özel güvenlik görevlilerinin mağdur olmasının önüne geçilmelidir dedi.

 

‘’Tüm Özel Güvenlik Görevlileri ve Şahsım Adına Teşekkür Ediyorum’’

Özel güvenlik görevlilerinin her zaman yanında olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımıza meslektaşlarımızın her zaman olumlu bir şekilde yanlarında oldukları için ve farkındalığımızı hissettirdikleri için tüm meslektaşlarımız ve Güvenlik-İş Sendikamız adına teşekkür ediyorum.

Hayatımızın her anında büyük bir fedakârlıkla kamu güvenliğinin tamamlayıcı mahiyetinde 7/24 görev yapan tüm meslektaşlarımızın hak ettiği değere ulaşması için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Özel Güvenlik Her Yerde..

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU