Dicle üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve yönetimi Enkaz döneminde AFAD ile koordineli çalışan ve 4 yıldır afetlerde çalışmalarını takip ettiğimiz AFAD gönüllüsü Mehmet Turgut Tayuzak’a Afet anlarında el verip, gönülden çalışacak, bir ekip kurması için desteklediler.
11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin arama ve kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Asrın felaketinde bir can kurtarabilmek için herkesin seferber olduğu görüldü, bunlardan bir tanesi de Dicle üniversitesi Güvenlik koruma personeli Mehmet Turgut Tayuzak idi.
Dicle üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, bir farkındalık ortaya koyarak personeline sahip çıktı ve olası felaketlere hazırlıklı olmak ve bilinçli müdahale yapabilmek amacıyla gönüllülere öncülük ederek arama kurtarma ekibi oluşturmak için tüm desteği verdi. Kısa adı DÜAK olarak karar verilen Dicle üniversitesi arama kurtarma ekibi en kısa sürede olası doğal afetlere karşı hazır hale getirildi. Geçen hafta AFAD Akreditasyon eğitimini bitiren tam teçhizatlı ekip Rektör Karakoç’ un katılımıyla gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirerek saha çalışmalarında göz doldurdu.
Doğal afetler hep oluyor ve olmaya devam edecek, bu gerçekten kaçamayız. Bu nedenle hazırlıkları hızla tamamlamaya çalıştığını aktaran, Dicle üniversitesi güvenlik ve koruma personeli, arama kurtarmaya gönül veren Mehmet Turgut Tayuzak, “Hep kurumumda böyle bir ekip olsun isterdim, bu depremlerden önce hayalimdi, şimdi gerçeğe dönüştürme fırsatı veren Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve yönetimi oldu, Rektörümüz ve yönetimi tarafından çok istediğim ekibi kurmak üzere görevlendirildim, Süreç benim için zorlu ve heyecanlı geçti, Bu esnada Rektör hocamız Prof. Dr. Karakoç ve yönetimi ile birlikte çok çaba harcadık. Sıfırdan başladık, Dicle üniversitesi yönetimi çok istekliydi, herkes bir heyecanla elinden geleni yapmaya başladı, yönetim bize destek verip sahip çıktı, Genel sekreter yardımcısı Hacı Yılmaz, ben, ekipteki gönüllü personel arkadaşlarım gece gündüz çok uğraştık, çok emek verdik, koşturduk, sonuna kadar da hakkını vermeye çalıştık.”
Tayuzak, “DÜAK olarak, hedefimiz de Afet yönetiminde mükemmele yakın olmak dışında başka bir seçenek yoktu, Bu Dicle üniversitesinin başarısı, yönetimin başarısı, her bir ekip arkadaşımın başarısı, DÜAK, hepimizin gururu, yoğun uğraşlar vererek hazırlandığımız akreditasyon sürecine, eğitimlerimiz, malzeme temininde ve kurulumunda emek veren, destek sunan Rektörümüz Mehmet Karakoç’a yönetimine, Ekip üyelerimize ve verdikleri eğitimle bizi donatan Diyarbakır AFAD’a, sabırla destek veren aileme teşekkür ederim herkesten Allah bin kere razı olsun, Rabbim afetlerden uzak etsin” dedi.