REFAH DÜZEYİNİ ARTIRACAĞIZ
Turan, “Bizler, vatandaşlarımızın karşısına alışıla gelmiş belediyeciliğin dışında, bölgeye hitap edecek projelerle çıkıyoruz. Halkımızın, bölgenin kalkınmasına yönelik program ve projelerle geliyoruz. Vatandaşımızın bizi desteklemesi lazım çünkü; yaşamımızı idame ettirebilmemiz için para kazanmamız gerekiyor, bizler bunu bölgemizin tanıtımını yaparak, elimizdeki projelerle sağlayacağız. Tabi tüm bunları halkımızla istişare ederek yapacağız. Günümüz belediyeciliğin yani park, bahçe, yol yapmanın dışında refah düzeyimizi arttıracak projelerle geldiğimiz için vatandaşlarımızın oylarına talibiz.” dedi.
TARİH ZENGİNİYİZ
Çok zengin bir tarihi varlığa sahip olduklarını vurgulayan Turan, “Tufanbeyli üç tane medeniyet misafir etmiş ama bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış. Tufanbeyli turizm açısından çok geri kalmış ama turizm önceliği olan coğrafyadan bahsediyoruz. Tarihin ilk yazılı anlaşması olan Kadeş anlaşması Hitit Kralı III. Hattuşili, Mısır Firavunu II. Ramses ve Hitit Kralının eşi (Kizzuwatna Kralının kızı- Puduhepa) arasında imzalanmıştır. Ama bunlar bilinmiyor ve bölgemizin gizli kalmış bir tarihi var. Bu gizli kalmış tarihi yurt içinde, yurt dışında tanınır hale getirerek festivaller eşliğinde çok farklı noktalara taşımayı düşünüyoruz.” dedi.
ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR
AK Parti Tufanbeyli Belediye Başkan aday adayı Mustafa Turan, şöyle devam etti: “Gerçekten herkesin gelip görmesi gereken merkezlerimiz var. Artık bu merkezlerimizi gün ışığına çıkartıp memleketimizin hizmetinde insanların daha da tanıyabileceği bir hale getirmemiz gerekiyor. Bizim, en önemli projelerimizden birisi bu. Bunun yanında turizme odaklı olarak Kürebeli Yaylası tamamen doğal yaşamın hâkim olduğu, bakir kalmış bir alan. Ama baktığımızda bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış. Bizim bu mekanlarımızla alakalı da önemli projelerimiz var. Doğal yapıyı bozmayacak şekilde göçmen kuşların uğrak yeri olan göletimizin olduğu yerde doğa fotoğrafçılığı yapılmasını sağlayacak, motofest veya uluslararası boyutta olabilecek festivaller düzenleyeceğiz. Amacımız bölgenin tanıtılması ve kalkınması. Söylemek isteğim temel şey şu; artık coğrafyanın insanın kaderi olmasından çıkması lazım. Kaderimizi kendi ellerimiz, geleceğe yönelik kendimiz çizmemiz, süzmemiz lazım. Halkımızın yaşam tarzının artık değişmesi gerekiyor. Sosyal belediyeciliğin veya belediyenin getirmiş olduğu yükümlülüğümün dışında farklı bir tarzda, gerçekten insanların gönlüne girmek adına bir gayemiz var. Bu konuda tüm halkımızın desteğini bekliyoruz tabii ki.”
MUSTAFA TURAN KİMDİR?
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 1980 yılında doğdum. Okul ve iş hayatım Adana'nın Çukurova ve Seyhan ilçesine geçti. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Mekanizasyon ve Anadolu Üniversitesi İşletme- İktisat Fakültesi mezunuyum. Geçmiş yıllarda Hak-iş’e bağlı Öz-İş Sendikasında İl Başkan Yardımcılığı, Türk- İş’e bağlı İşçi Sendikasında Adana İl Başkanlığı yaptım. 2021yılından itibaren Anadolu Elele Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanlığı yapmaktayım.