Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Reklamı Geç

Kamu İşçilerinin Zam Oranı Belli Oldu

Kamu'da çalışan kadrolu işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi,Başbakan Binali Yıldırım,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ'e bağlı Sendika Başkanlarının katıldığı imza töreninde zam oranları açıklandı.

Kamu İşçilerinin Zam Oranı Belli Oldu
Kamu İşçilerinin Zam Oranı Belli Oldu Özel Güvenlik Ajans
Bu içerik 2986 kez okundu.

192 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonrası anlaşmaya varılan zam oranlarını Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Buna göre, kamu işçilerinin maaşlarına 2017 yılının ilk 6 ayında yüzde 7,5, ikinci yarısında ise yüzde 5'lik zam yapılacak. 2018'de ise bu zamlar yüzde 3,5+3,5 olarak uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 192 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren kamu toplu sözleşme görüşmelerinde, Türk-İş’le uzlaşmanın sağlandığını açıklamıştı. Bugün ise 2017-2018 kamu toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreni öncesinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım kamu çalışanlarına yapılacak zam oranını resmen duyurdu. 

İşte kamu işçisine verilecek zamlar

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

* Kamu işçileri adına bu görüşmeleri yürüten Türk-İş Başkanı ve heyeti, Çalışma Bakanı ve Maliyer Bakanları çok büyük gayret gösterdiler. Onlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gelen talepler azami oranda karşılanmaya çalışılmıştır.

* Bu toplu iş sözleşmesi 2017 ve 2018 yıllarını kapsıyor. 2017 yılı için zam oranı ilk 6 ayda yüzde 7,5, ikinci altı ayda yüzde 5 şeklinde mütabakata varılmıştır.
* 2018 yılında ise yüzde 3,5+3,5 zam oranı belirlendi. Bununla beraber ek ödenek bir defaya mahsus olmak üzere 500 liradan 750 liraya yükseltildi. 
* Bürüt çıplak ücreti 3000 liranın altında olan işçilere zam oranı dışında 90 TL ek zam yapıldı. 
* Yeni düzenleme ile memur ile işçi arasındaki taban ücret eşitlendi. Aradaki fark kaldırılmış oladu. Böylece en düşük işçi maaşı, en düşük memur maaşının altında kalmayacak.

Türk-İŞ masaya yüzde 18'lik zam talebiyle oturmuştu

Masaya ilk oturulduğunda Türk-İş yüzde 18 zam talep etmişti. Ayrıca brüt maaşı 2.200 lira altında olanlara 400, 2200-2500 arasında olanlara 200, 2500-2850 arasında olanlara ise 100 lira iyileştirme zammı istiyordu. Denge ödeneğinin bin liraya çıkarılması, ilk yıl için 400 lira sosyal yardım, 400 lira giyim yardımı ve 15 lira yemek parası da talepler arasındaydı.

Dün Bakan Müezzinoğlu duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "İnşallah Pazartesi günü saat 11.00'de sayın Başbakan'ımızın başkanlığında Türk-İş Başkanı'mız ve bizler yapmış olacağız" .

Kulislerde ne konuşuluyordu?

Kulislerde, 2017 yılı için, hükümetin ilk olarak ilk 6 ay için yüzde 6 ikinci 6 ay için yüzde 3 zam önerdiğine dikkat çekilirken, bu rakamın son görüşmelerde yüzde 7 artı 4’e yükseltildiği konuşuluyordu. 

kamu tis işçi türk iş başbakan ergün atalay sendika zam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU