Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Advert
Güvenlik-İş Başkanlar Kurulu Toplandı

Güvenlik-İş Başkanlar Kurulu Toplandı

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda; toplu iş sözleşmeleri, Sendika örgütlenme çalışmaları, çalışma hayatının yanısıra deprem bölgesindeki sendika üyesi özel güvenlik görevlilerinin sorun ve talepleri ile 696 Sayılı KHK..

Güncel - 2023-03-07 10:49:03 Bu içerik 333 kez okundu.

üvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda; toplu iş sözleşmeleri, Sendika örgütlenme çalışmaları, çalışma hayatının yanısıra deprem bölgesindeki sendika üyesi özel güvenlik görevlilerinin sorun ve talepleri ile 696 Sayılı KHK ile kadro kapsamı dışında bırakılan özel güvenliklerin son durumları gündem olarak görüşüldü.


 

Sendikanın resmi web sitesinden yayınlanan haberin tamamı şu şekilde;

Başkanlar Kurulumuz 2023 yılının ilk toplantısını Genel Merkez Yöneticilerimiz ve Denetleme Kurulu Başkanımız ve Disiplin Kurulu Başkanımız ve Bölge Başkanlarımızın online katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI sözlerine depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak başladı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiklerini dile getiren Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI, deprem nedeniyle üyelerimiz özel güvenlik görevlilerinin de vefat ettiğini belirterek “Deprem felaketi nedeniyle hayatın kaybeden vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum “ dedi…


Gerçekleştirilen Başkanlar Kurulunda; Toplu iş sözleşmeleri, örgütlenme çalışmaları, çalışma hayatının yanısıra deprem bölgesindeki üyelerimizin sorun ve talepleri ile 696 Sayılı KHK ile kadro kapsamı dışında bırakılan meslektaşlarımızın son durumları gündem olarak görüşüldü.

 

Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar Sonuç Bildirisiyle açıklandı.

Güvenlik-İş Sendikası

BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

(06 Mart 2023)

 

Güvenlik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu, deprem felaketi sonrasında çaba gösteren Güvenlik-İş Sendikası Yönetim Kurulu ve özellikle bölgedeki Bölge Başkanlarımıza, İl Temsilcilerimize ve iş yeri temsilcilerimize şükranlarını sunmakta, kolaylıklar dilemektedir.

Başkanlar Kurulumuz, deprem felaketinde hayatını kaybeden ve zarar gören üyelerimiz için Sendikamızın her türlü çabayı ortaya koyacağına ve gerekenleri yapacağının altını bir kez daha çizmektedir.


Deprem bölgesinde ki üyelerimizin talepleri ve istekleri doğrultusunda yardım ve ihtiyaç malzemeleri meslektaşlarımıza ulaştırdık, ulaştırmaya da devam edeceğiz. Bundan sonra da hiçbir üyemizin yalnız bırakılmayacağını Sendikamız Güvenlik-İş’in varlığını üyelerimize hissettirileceğini Başkanlar Kurulu olarak taahhüt ederiz.

Başkanlar Kurulumuz, gerek deprem bölgesinde çalışmalarda gerekse havalimanlarında 7/24 üstün bir gayret göstererek canla başla çalışan özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımıza şükranlarını sunmaktadır.

Yaklaşık 350 bin özel güvenlik görevlisinin devletimizin emrinde, milletinin hizmetinde olduğunu başkanlar kurulumuz bir kez daha vurguladı.

Başkanlar Kurulumuz, 696 Sayılı KHK ile taşeron sistemden kadroya geçemeyen haklı ve meşru bir mücadeleyi yürüttüğümüz Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan meslektaşlarımızın kadroya alınması için Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ’e ve Sendikamız Güvenlik-İş’e inanmakta ve güvenmekte olup, kamu’da taşeron sistem adı altında hiçbir emekçinin çalışmamasını güçlü bir şekilde haykırmakta ve bu mücadele zaferle sonuçlanana dek mücadelemizin sürdürüleceğini belirtmektedir.

Ülkemizde çalışan tüm özel güvenlik emekçilerinin 19. ‘Güvenlik ve Savunma’ İş koluna alınmasının özel güvenlik mesleğinin daha da gelişmesine ve sendikal hayatın özel güvenlik görevlileri açısından daha faydalı olacağı bir kez daha üyelerimizden ve özel güvenlik görevlilerinden gelen taleple, özel güvenlik emekçilerinin 19. ‘Güvenlik ve Savunma’ İş kolunda olması için gerekli tüm çalışmaların özenle yapılmasına karar verilmiştir.


Başkanlar Kurulumuz ,İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin ‘’Yenileme Eğitimi başlıklı 34. Maddesinde Yenileme eğitimine katılan özel güvenlik görevlileri ile yöneticilerin hizmet ve iş akitleri devam eder, eğitim süresince özlük haklarından yoksun bırakılamaz.’’ hükmü gereğince yenileme eğitimlerine katılımın ve derslerde devamlılığın zorunlu olmasından dolayı özel güvenlik görevlileri idari izinli sayılmak zorunda olduğu vurgulanmıştır, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz yapılan bu düzenleme Sendikamız Güvenlik-İş, üyelerimiz ve özel güvenlik meslektaşlarımız tarafından olumlu karşılanmıştır.

Başkanlar Kurulumuz, Sendikamız Güvenlik-İş’in özel güvenlik işçilerin hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğini belirterek tüm özel güvenlik işçilerini Sendikalı olmaya, TÜRK-İŞ Güvenlik-İş çatısı altında toplanmaya davet etmektedir…

Başkanlar Kurulumuz, Sendikamızın birlik ve bütünlüğünün korunacağını ve geliştirileceğini, kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğini, Başkanlar Kurulu’nun mutlak iradesi olarak ortaya koymuştur.

Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER