Özel Güvenlik Haberi Güncel, Ögg Haber, Özel Güvenlik Sınavı, Özel Güvenlik Soruları, Özel Güvenlik Ders Notları, Özel Güvenlik haberleri 2020
Reklamı Geç

19.İş Kolunda Bu Sendikalar Toplu İş Sözleşmesi Yapamayacak

19.Savunma ve Güvenlik İş Kolunda faaliyet gösteren bu sendikalar toplu iş sözleşmesi yapamayacak.

19.İş Kolunda Bu Sendikalar Toplu İş Sözleşmesi Yapamayacak
19.İş Kolunda Bu Sendikalar Toplu İş Sözleşmesi Yapamayacak İsmail Kutlu
Bu içerik 8060 kez okundu.

 

 

 

Haber sitemize, 


Bazı kurumlarda çalışan Özel Güvenlik Görevlilerine ‘Toplu İş Sözleşmesi’ yapılacağı vaadiyle Sendikalara üye yapıldığı bilgisi ulaştı.


Gün geçmiyor ki yeni bir sendika ile karşılaşmayalım, Gelen bilgilere göre Faaliyet gösteren sendikalar değil Türkiye barajına takılan üye sayısı bin dahi olmayan yetkisiz sendikalar yetki alacağız diyerek özel güvenlik görevlilerinin aklıyla oynuyor, Her geçen gün büyüyen özel güvenlik sektörü yeni kurulan ne olduğu, kim oldukları belli olmayan sendikaların, laf cambazlığıyla sırf üye kazanmak adına Özel Güvenlik Görevlilerine adeta yalan söylüyor.


Özel güvenlik emekçilerinin haklarını arayıp koruyacağı iddiası ile 2019 Mart ayında kurulan Tüm-İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Güvenlik ve Savunma işçileri Sendikası (Tüm Güven-Sen ) bazı kurumlarda Toplu iş sözleşmesi yapılacağı vaadiyle özel güvenlik görevlilerini kandırarak üye yapmaya çalıştığı iddia ediliyor. 


Halbuki! 19. İş Kolunda faaliyet gösteren ‘Tüm Güven Sen, Güvenlik Birlik Sen, Güven İş, Özel Güvenlik İş, Bağımsız Güvenlik Sen, Ö.G.G İş, Yeni Tüm Güvenlik İş, SAGED Sen, Güven Sen, Bir Güven İş Sen ve Bir Güvenlik SenSendikaları hiçbir şekilde Toplu İş Sözleşmesi YAPAMAYACAĞI bakanlık tarafından açıklandı, 2020 Temmuz İş Kolu İstatistiklerinde belirtildi. 

 


Bir Özel güvenlik emekçisi ile yaptığımız röportajda;

‘Sözde Sendika yetkilileri çalıştığımız kuruma gelerek bir an evvel toplu iş sözleşmesi yapmak için hemen üye olmanız gerekiyor aksi takdirde toplu iş sözleşmesi yapamayız, yapsak da siz yararlanamazsınız Diyerek bizleri kandırıyorlar Bende bu sendikaya üye oldum, Daha sonra Bunların barajı geçemedikleri, Türkiye geneli toplamda 800 üyelerinin olduğunu anladım Genel merkezi dahi olmayan bu sendikanın yalanlarına benim gibi emekçi kardeşlerim kanmasın. Bir sendikaya üye olmadan kesinlikle araştırmalarını tavsiye ediyorum’ diyerek şikayetçi olduğunu beyan etti. 


‘’Toplu İş Sözleşmesi yapılacağı vaadiyle yalanlar söyleyen içi boş bu sendikalara kesinlikle inanmayın’’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

özel güvenlik 19. iş kolu bu sendikalar toplu iş sözleşmesi yapamayacak
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
ÖZEL GÜVENLİK NEDİR, NASIL OLUNUR?
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU
GÜVENLİK TEDBİRLERİ DERS NOTU